zondag 17 augustus 2008

23 hangende mannentjes op Amsterdam CS


Ik heb ooit ergens gelezen dat dit een kunstwerk is. Wie weet hier meer vanaf? Het zijn in totaal 23 van deze vlaggetjes met mannen die aan het plafond van de perronhal hangen, boven perron 5 & 6, van Amsterdam Centraal Station.

2 opmerkingen:

Martien Brander zei

Uit de brochure "Kunstwandelroute Stationseiland" (http://www.stationseiland.amsterdam.nl/publish/pages/318586/kunstroutestationseiland.pdf) is het volgende citaat:

1:1
Anton Broos, van oorsprong beeldhouwer, deed in 1984 eindexamen aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In de overkapping van perron 2, Amsterdam Centraal Station, hangen hoog in de lucht witte langwerpige vlaggen, op elk een egaal zwart silhouet afgebeeld. “Een zachte bries van leven zucht door de kap van glas en staal”. De installatie ’1:1’ gaat over de
menselijke maat in dialoog met de 19de-eeuwse monumentale architectuur van de kap. Dit kunstproject is ook uitgevoerd op Station Berlin Bahnhof Alexanderplatz.

Brbbl zei

Wow, deze site staat al jaren stil. Maar hartstikke bedankt voor het antwoord! Ik kreeg al het idee dat het antwoord nooit zo meer zal komen.